10 Aralık 2014 Çarşamba

Oto Bakım Ürünleri İle Tertemiz Araçlar


Araçlarımızın temizliğine ne kadar özen gösterirsek gösterelim, kirlenmesinden ve tozlanmasından kaçınamayacağımızı bilmemiz gerekiyor. Kirlenmiş bir otomobilde ise sağlık açısından riskli olabilecek birçok ürün oluşacağından otomobil bakımınıza ekstra özen göstermeniz gerekmektedir. Arabası ile ilgilenmekten zevk alanlar için eğlenceli bir aktivite olan araç temizliği, dikkat edilmesi gereken birçok ayrıntıyı da içerisinde barındırmaktadır. Örneğin evde kullanmak için üretilen temizlik aletlerinin araç içerisinde kullanıma uygun olmaması gibi birçok şeyden bahsedilebilir.

Oto bakımında ev temizlik ürünlerinin kullanımı, yukarıda verilen örnekteki gibi sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Oysa ki ev içerisinde kullanılan hemen hemen her temizlik ürününün su ile durulanması gerekmektedir. Araba içi temizliğinde ise su kullanımı tavsiye edilmemektedir. Çünkü aracın içerisini su ile yıkama neticesinde döşemelerin bozulduğunu, koltukların ise kullanılamaz hale geldiğini gözlemleyebilirsiniz. O halde yapmanız gereken tek şey, otomobiller için özel olarak üretilen oto bakım ürünleri kullanmaktır.

Araç içi temizliğinde izlenmesi gereken çeşitli yollar vardır. Öncelikle aracın zemininde bulunan paspasları dışarı çıkarın ve silkeleyin. Daha sonra paspaslar için özel olarak üretilen şampuanlarla yıkayın ve kurumaya bırakın. Paspaslar kururken gene arabanıza dönün ve bu sefer de aracınızın içini süpürün. Bunun için özel araç süpürgeleri üretiliyor. Bunların elektrikli süpügeli olanlardan bir tane edinerek süpürme işlemini kolaşlaştırabilirsiniz. Ayrıca araç koltuklarını, koltuk aralıklarını ve bagajı da süpürmeyi unutmayın. Daha sonra koltuklara geri dönün ve onları da koltuklar için özel olarak üretilmiş temizleme spreylerini kullanarak temizleyin. Bu işlemin ardından da aracın ön konsolunu, direksiyonu ve kapı içlerini araç temizlik spreyi ve bezi yardımı ile temizleyin. Sonra da klimanın deliklerini ince bir fırça yardımı ile temizleyin. En son olarak da torpidoyu, direksiyonu ve vitesi parlatan bir bakım ürünü ile silin. İşte bu kadar basit!

Oto Bakım Ürünleri: http://www.arabamaraba.com/oto-bakim-ve-temizlik


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder